Facebook Reus Gats E-mail Reus Gats
QUI SOM | COL·LABORA | ELS NOSTRES GATS EN ADOPCIÓ | NOTICIES | ENLLAÇOS | CONTACTAR
À venir

Gatets per Adoptar

En aquesta secció trobaràs alguns dels gatets que estan desitjant trobar una família:

Si estàs interessat en adoptar completa el QÜESTIONARI que trobaràs clicant aquí i envia'ns-el a reusgats@gmail.com

I, per quan ja siguis adoptant, aquí tens un MANUAL.

 

Tots els nostres gats els trobareu a la nostra pàgina de Facebook o Instagram també pots trucar-nos al 628 05 92 29 i t'informarem de quin pot ser el teu nou membre de la família.


10 Raons per adoptar a un gat adult

1. El que veus és el que t'emportes: Quan adoptes a un gat adult, saps amb el que et trobaràs. Cert és que els gatets petits són molt graciosos, però mai saps com seran quan es facin grans.

2. Els gats amb molts quilòmetres van bé: Els gats de segona mà no són com els cotxes usats. No estan en un refugi perque tenen algun problema o perque estan gastats. Possiblement estan allà perque el seu antic amo va morir, o va ser ingressat a una residència, o es va haver de traslladar a un pis que no permetia animals. Alguns gats acaben a una protectora perque es perden o perque algun membre de la família desenvolupa una alèrgia o una aversió al gat. (Llavors, a on està l'error? amb el gat o amb el seu antic amo?)

3. Els gats adults no destrossen tant: Els gatets són com els nens petits. Bé perque els hi estan sortint els dents, bé perque estan explorant el món, els gatets poden arribar a destrossar moltes coses. Tenen preferència per mossegar sabates, llibres, les orelles humanes, les catifes, els cables elèctrics, les cortines, les plantes, i moltes altres coses. Els gats adults normalment mosseguen menys coses o no mosseguen res.

4. Els gatets entren com a cecs on els gats adults tenen por de trepitjar: Hi ha dos idees molt exteses sobre els gats: "la curiositat mata al gat" i "els gats tenen 7 vides". La curiositat normalment porta a la pèrdua de sis d'aquestes set vides durant el primer any del gatet. Els gatets petits es posen en molts més embolics (mengen objectes extranys, cauen des de pisos alts, intenten de forma infructuosa ser amics del gos veí...), i el resultat són més accidents i lesions.

5. Els gatets no són tant nets: Pocs gatets són mestres en l'art de netejar-se. Mentre els gats adults poden passar la meitat de les seves hores actives netejant-se, els gatets estan massa ocupats disfrutant de la vida.

6. Einstein sabia la veritat sobre els gats: El brillant científic Albert Einstein va descubrir una important relació entre la massa i l'energia. Ho va descriure utilitzant la següent fórmula matemàtica: E= (MC)2. Això significa que el teu nivell d'energia (E) és proporcional a la Massa Corporal (MC) del teu gat, multiplicat per dos. Aquesta fórmula bàsicament demostra que si adoptes un company de major Massa Corporal, com un gat adult, el teu nivell d'Energia serà molt més alt que si adoptes un company de menor Massa Corporal, com un gatet. A més, això està demostrat, perque els gats adults dormen més, juguen menys, necessiten menys vigilància, trenquen menys coses i no intenten mossegar-te els dits del peu a través del nòrdic a altes hores de la matinada. Amb un gat adult dormiràs millor, viuràs més relaxat, tindràs menys discussions amb la teva empresa d'assegurances, i gaudiràs de més energia.

7. Els gatets i els nens no fan migues: Els nens poden ser molt durs amb els gatets, ni que sigui sense voler. Els nens són així i els gatets no poden escapar-se dels nens, en canvi els adults sí.

8. A un gat adult no fa falta ensenyar-li res nou: La veritat és que ni els gats ni els gatets et permeten ensenyar-lis res nou, però els nous pares normalment es senten obligats a intentar-ho. Després, inevitablement, acaben amb els sentiments de fracàs o culpabilitat quan el nou gatet passa d'ells, salta sobre la vitroceràmica de la cuina, desenrotlla el paper higiènic, i s'entreté amb altres actes de caos felí. Si adoptes a un gat adult pots evitar aquests trastorns emocionals. Com que no vas ser la persona que va criar la gat, no pots tenir la culpa dels seus errors. De fet, pots donar tota la culpa a l'antic amo i assumir el paper de víctima/sant per ser tant tolerant.

9. Els gats adults no són entremeliats amb la safata de pedretes: Als gatets els agrada un joc que s'anomena "hockey-caqueta" que consisteix en retirar un troç de caca seca de la safata i se la persegueix, donant-li cops amb la poteta per tot el terra de casa fins que desapareix sota un electrodomèstic o moble gran. En canvi, els gats adults entenen la finalitat de la safata i col·laboraran a mantenir-la neta i sense olors.

10. La raó més important per a adoptar a un gat adult: Pot ser que sigui la seva última oportunitat. Molts gats adults acaben en refugis, separats dels seus éssers estimats, envoltats d'altres gats desconeguts, tancats, confosos, espantats i deprimits, sense tenir-ne cap culpa. Tristament per ells, moltes persones adoptants són atretes pels gatets juganers d'ulls grans. Pels gats adults oblidats, pot ser que tu siguis la seva última oportunitat per donar-los-hi una família permanent i l'afecte que es mereixen.

Amb afecte i tractes correctes, els gats poden viure perfectament fins els 15 o 20 anys. Normalment, seran actius i juganers durant la major part d'aquest temps. Alguns poden necessitar una mica de paciència extra de la teva part mentre s'adapten a la seva nova casa, però un cop recuperen la confiança, t'ho compensen amb anys de fidel companyerisme i amor incondicional.

Un Argument A Favor dels Gats Adults, per Kevin Davis (Gener 2002).
Traduït de la pàgina del  Second Chance Fund for Animal Welfare, Inc.


Ajuda'ns

Tens moltes formes de col·laborar [+]Notícies

• Tenir un gat redueix el risc d'infart [+] 

Un gat salva la vida d'un nadó [+]

L'embaràs i el teu gat, la toxoplasmosi [+]

Veure més notícies10 Raons per adoptar a un gat

1. Les seves caricies i ronroneig redueixen l'estrés i la tensió arterial.
2. Són molt nets i no porten feina: ells mateixos es netegen, es racionen el seu menjar i fan les necessitats al seu lloc sense que els hi hagis d'ensenyar.
3. Tenen una gran capacitat d'adaptació, són silenciosos i es poden quedar sols vàries hores.
4. Alegren la casa només amb la seva sola presència.
5. Sempre tenen alguna idea per a proposar-te un joc.
6. Tot i els seus aires d'independència, t'estimen i establiran un fort lligam amb els seus amos.
7. Tenen un sisè sentit per a descobrir amistats falses.
8. No són hipòcrites, estimen a qui els estima.
9.Coneixen els teus sentiments i t'animaran quan estiguis trist.
10. Es convertiran en un més de la teva família, oferint amor incondicional a tots els membres (inlosos nens petits, gossos i altres animals).
© 2016 Associació REUS GATS · reusgats@gmail.com